Virágtartókról másképp

magamról.jpg

Szeretek dekoratív, de egyben praktikus és tartós dolgokat használni környezetemben. Nyitott szemmel járok a világban, keresem a szépet, a különlegest, a kreatív ötleteket, újdonságokat, vagy épp a múltat felidéző újra gondolt formákat, „mesélő” tárgyakat.

Hogy mi mindenben lehet növényt nevelni? Rengeteg "kincs" hever körülöttünk, némi ötlettel, kreativitással újraéleszthetjük őket, és igazán egyedi, belevaló virágtartói lesznek otthonunknak. Az alkotás vágyától vezérelve mi is elkészítettük vas virágtartóinkat. Először magunk örömére, majd barátok, ismerősök kérésére.

Blogbejegyzéseimmel nem titkolt szándékom, hogy másokban is kedvet ébresszek az alkotáshoz, a barkácsoláshoz, az ötleteléshez.

virágtartó2.jpg

 

 

Kapcsolat

E-mail címünk: vaskaspo.info@gmail.com

Találkozzunk a Facebookon is

Kedvelj minket az "Akik a virágot szeretik" közösségi oldalon!

facebook-kett.jpg

Véd és díszít: párkányfogó

2014.01.11. 17:02 Vas Virág

A meleg szobából várva a tél végét, lassan már elkezdhetünk gondolkodni azon, milyen növényekkel népesítsük be ablakpárkányunkat, mintegy előkertet varázsolva szobánknak. A párkányra kihelyezett virágcserepeink, balkonládáink védelméről sem árt gondoskodni. Tavaly sajnos több alkalommal jártam úgy, hogy egy erősebb széllökés ablakom virágait sem kímélte, és petúniáim egy része cserepestül együtt a földön landolt. Azoknak szeretnék egy remek ötletet bemutatni, akik könnyebb műanyag balkonládákat, vagy különböző kerámia cserepeket helyeznek párkányukra és ezekhez szeretnének valamilyen ötletes, dekoratív védelmet nyújtani. Az ablak teljes szélességében, a párkány elé, falra rögzített, díszes párkányfogók tökéletes megoldást jelentenek az ablakunkban dédelgetett kedvenceinknek. Látványosak, praktikusak, önmagukban is díszítő elemei a háznak, ablaknak. Azoknak is ajánlott, akiknek nem túl mély az ablakpárkányuk, így nem nagyon fér el rajta virágláda. Lássunk néhány példát! 

 Klasszikus párkányfogós megoldások külföldről és itthonról:_k.jpg

 Ausztriai ház ablaka

 

 

pfogó_5.JPG

 

pfogó_2.JPG

Párkányfogók Angliából

pfogó_3v.JPG

A képen látható fogót fából készítették, bár ez kevéssé áll ellen az időjárásnak.  Nemcsak a virág, hanem a kalitka lakója is biztonságban van.

párkányfogó_A1_f.jpg

párkf_7.jpg

Saját tervezésű párkányfogó (ld. Meskán)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://vaskaspo.blog.hu/api/trackback/id/tr385753010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hektor Honig 2016.06.08. 10:09:08

Még az ablaküveg is téglából van!
süti beállítások módosítása